Saturday, November 3, 2007

* Το Σωστό Κόμμα



ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΟΜΜΑ





Για να περνάει η ώρα, όλο και κάποιος βλοσυρός νους κρούει τον κώδωνα καταγγέλλοντας την τηλεόραση. Πολιτικά και άλλα σίριαλ, κουλτουροκατιναριό, διαφημίσεις και κόντρα διαφημίσεις, ροζ σαχλαμάρες και τα λοιπά.

Πού οδεύομεν; Αν κάτσει και το αναλογιστεί ο μέσος πολίτης, στα δέκα πράγματα που μαθαίνει, τα οκτώ τα έχει πληροφορηθεί από την τηλεόραση. Άρα, γιατί τα βάζουμε με αυτό το φτηνό λαϊκό φροντιστήριο που είναι ημερήσιο αλλά και διανυκτερεύον σχολείο, πλήρης αγορά θεάματος με πολιτική, κοινωνικά, κινηματογράφο, αθλητικά, πορνό;

Η αποφασιστική άρνηση θα ήταν να καταργηθεί το τηλεκοντρόλ, δηλαδή να αλλάξει ριζικά ο καθημερινός βίος –ενταύθα και παγκοσμίως- μήπως και η Τήλε-αλλοτρίωση βρει επιτέλους ρόζο και σταματήσει! Τα έχουν αυτά οι μεγάλες προσδοκίες. Η πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είναι άξιος για ακέραιες αξίες, για υπερβατικές συμπεριφορές, ικανός δηλαδή να αποτάσσει τον υπνοβάτη εαυτό του, αποτελεί κλήρα ενός μακρινού παρελθόντος που οδήγησε στα σημερινά δεδομένα. Η αφύπνιση ουδέποτε ίσχυσε.

Οι κοινωνίες είχαν ανέκαθεν ανάγκη από ναρκωτικά, θεάματα, έμμεσες διαβουκολήσεις, διάφορες τσαλαβούτες με κοινό παρανομαστή το «άντε να περάσει η μέρα». Ασφαλώς, η τηλοψία υπερέβη κάθε προηγούμενο. Τα θινκ τανκ του κοινωνικού ελέγχου έχουν κάνει διάνα. Η παγκόσμια κοινωνία ανήκει σε ένα κόμμα – το τηλεοπτικό. Όσοι διαφωνούν πιάνονται αδιάβαστοι.


Υπογραφή "Του Κωστή Παπαγιώργη"

******************************************************************************


* Αρνούμαι Να Ξεχάσω ..... Μέρος 5ον (Τελευταίο)



... ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ...





... ΕΣΕΙΣ ;;;