Tuesday, June 26, 2007

* Θα Ψάχνουμε Έλληνα Παίκτη Με Το... Κιάλι



Θεωρείτε ότι υπάρχουν Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες;





Μόνο στην Τούμπα φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στο εγχώριο ποδοσφαιρικό δυναμικό.

Φαινόμενο συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια: οι ελληνικοί σύλλογοι να αναζητούν εκτός συνόρων τους ήρωες τους και… «μεσσίες». Στις ξένες αγορές. Εκεί όπου πιστεύουν πως μπορούν να ανακαλύψουν «ποδοσφαιρικά διαμάντια». Ο αφελληνισμός συνεχίζεται… Λοιπόν… Λίγοι έως… ελάχιστοι θα είναι οι Έλληνες παίκτες στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ φέτος. Το ίδιο και στον Άρη, ενώ στον ΠΑΟ η υπέρ των Ελλήνων αναλογία εύκολα μπορεί να αλλάξει στην πορεία. Εξαίρεση από τους πέντε μεγάλους του ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ, που διατηρεί προς το παρόν την ελληνικότητα στο βασικό του σχήμα.

Ολυμπιακός: Μετά την απόκτηση του Λεονέλ Νούνιες έφτασε στους δέκα ο αριθμός των ξένων που έχει στο ρόστερ του. Και αναμένεται συνέχεια βέβαια. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται στην ξένη αγορά προκειμένου να βρουν παίκτες να καλύψουν κενά στα μετόπισθεν και στη μεσαία γραμμή τους. Αυτή τη στιγμή τρεις μόνο θέσεις στη βασική ενδεκάδα καταλαμβάνονται από Έλληνες παίκτες.

ΑΕΚ: Τρεις είναι οι θέσεις που… χωρούν Έλληνες παίκτες στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Η ΑΕΚ θα στηριχθεί σε ξένους παίκτες –πάντα σε ό,τι αφορά τις επιλογές «πρώτης γραμμής». Ο αριθμός πάντως μπορεί να αλλάξει στην πορεία. Και να μεγαλώσει ελαφρώς υπέρ των Ελλήνων. Όπως στην περίπτωση που (βρει ομάδα και) φύγει ο Σορεντίνο και τον αντικαταστήσει ο Σηφάκης.

Παναθηναϊκός: Επτά θέσεις στην ενδεκάδα «ανήκουν» σε Έλληνες παίκτες. Ο αριθμός όμως θα αλλάξει. Και η πλάστιγγα θα γείρει προς την πλευρά των ξένων όταν οι «πράσινοι» ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους. Μονομιάς το σχήμα -και η ενδεκάδα- διαφοροποιούνται στον Παναθηναϊκό: Πολωνός (Μάλαρτζ) ο τερματοφύλακας. Σουηδός (Νίλσον) ο δεξιός μπακ. Νοτιοαφρικανός (Μόρις) ο τελευταίος στην άμυνα, με ξένο παρτενέρ να διεκδικεί τη θέση του Γκούμα. Ξένο αμυντικό χαφ (δίπλα στον Τζιόλη) και μέσος (να διεκδικεί τη θέση του Λεοντίου). Και, τέλος, Αυστριακός (Ίβανσιτς) στην αριστερή πτέρυγα.

Άρης: Πέντε ξένους και έναν Έλληνα παίκτη έχουν αποκτήσει στον Άρη, όπου συνεχίζουν με την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι. Δείχνοντας εμπιστοσύνη δηλαδή σε Λατίνους (Βραζιλιάνους ή Ισπανούς) ποδοσφαιριστές. Οι «κίτρινοι» ψάχνουν πλέον έναν κεντρικό αμυντικό (ο οποίος πιθανότατα θα είναι Ισπανός), ενώ με μια ακόμη προσθήκη στην επίθεση θα έχουν κλείσει τις μεταγραφές τους πολύ νωρίς.

ΠΑΟΚ: Εξαίρεση στον… αφελληνισμό. Στην Τούμπα όλοι είναι σε αναμονή και βέβαια ο Ζαγοράκης δεν βιάζεται... Ήδη πάντως η προηγούμενη διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση δύο Βραζιλιάνων (Μπαϊάνο και Άλαν) και στην πορεία θα… προκύψουν κάποιοι ακόμη ξένοι. Το ρόστερ του πάντως όσον αφορά τους Έλληνες θα ενισχυθεί, καθώς επιστρέφει ο Βρύζας για να κλείσει την καριέρα του.


Υπογραφή "Του Βαγγέλη Μελέκογλου"


******************************************************************************