Saturday, September 15, 2007

* Τα Τρία Λάθη



ΤΑ ΤΡΙΑ ΛΑΘΗ





Πανικό και κρύο πυρετό προκάλεσαν στις τάξεις των ιθυνόντων της γαλάζιας παράταξης τα «τρία λάθη» του αρχηγού τους, λάθη στα οποία υπέπεσε κατά την ντιμπεϊντοφανή εμφάνισή του προ του πανελληνίου.

Όπερ σημαίνει: α) ομολόγησε σφάλματα και παραλείψεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών· β) αποδέχθηκε το σκάνδαλο των ομολόγων με την αποτροπιαστική για τους «επαγγελματίες» φράση ότι «μου πήρε τρία χρόνια να καταλάβω πως έπρεπε να αλλάξουν οι διοικητές των Δ.Ε.Κ.Ο.»· γ) μίλησε για «ταραξίες» στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, επιτρέποντας στα μέλη της Αριστεράς να τον ραπίσουν. Το συμπέρασμα που συνεπάγεται από τον προκληθέντα πανικό είναι προφανές.

Ο ηγέτης –πιστός στο πλατωνικό δίδαγμα- πρέπει να λέει πάντα όμορφα ψέματα. Αν έστω και για μία στιγμή υποκύψει στο μέσα του και παραδεχθεί κάποιο σφάλμα, αυτόματα κατρακυλάει στα μάτια των οπαδών. Δηλαδή, αυτό που θα ήταν καθήκον, ηθική οφειλή, επιβεβλημένη υποχρέωση, θεωρείται παιδαριώδες σφάλμα και ερασιτεχνική παγίδα.
Το πολιτικό φρόνημα οφείλει να είναι άτεγκτο, ακραιφνώς μανιχαϊστικό και με αρραγή υποστήριξη. Όπως στην πυγμαχία, όποιος κατεβάζει την γκαρντ κινδυνεύει να δεχθεί το μοιραίο άπερκατ. Η συνέχεια διόρθωσε τα πράγματα. Από Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός εξαπέλυσε ομοβροντία λαοπλάνων παροχών –σάμπως η κυβέρνηση να κέρδισε ξαφνικά το Λόττο- οπότε οι ινστρούκτορες του παρασκηνίου –που όποτε ακούνε την λέξη αλήθεια τραβάνε πιστόλι- ένιωσαν την καρδιά τους να επιστρέφει επιτέλους στη θέση της.


Υπογραφή "Του Κωστή Παπαγιώργη"


******************************************************************************

No comments: